Udvalg inviterer til dialogmøde om tangrensning

Hvordan skal tangrensningen på kommunens strande foregå i frem-tiden? Det er på dagsordenen, når Klima- og Miljøudvalget inviterer til dialogmøde den 5. april.

Siden 2017 har Slagelse Kommune hver sommer fjernet opskyllet tang på en række af kommunens bedste badestrande. Op til kommunalvalget var den praksis til debat, og det er baggrunden for, at Klima- og Miljøudvalget nu inviterer grundejere og andre interesserede til dialogmøde den 5. april kl. 17 på Stillinge Strand.

- Formålet med tangrensningen er at gøre vores strande så indbydende og pæne som muligt til glæde og til gavn for både turister og borgere. Men vi lytter selvfølgelig til diskussionen, og vi vil gerne høre, hvis folk har forslag til, hvordan vi kan gøre det bedre. Derfor inviterer vi nu til dialogmøde, siger formand for Klima- og Miljøudvalget Jørgen Grüner (F).

På dialogmødet vil der være mulighed for at høre mere om, hvordan og hvorfor tangrensningen foregår som den gør i dag, og derefter vil der mulighed for diskussion. Op til valget var det især praksissen med køre tangen ud i vandet efter, at den er samlet sammen, som gav debat, og denne praksis vil der også være mulighed for at diskutere.

- Jeg kan godt forstå, at det kan virke ulogisk, at vi kører tangen ud i vandet igen. Men en af grundene til, at vi gør det på den måde er, at vi gerne vil undgå klimabelastningen, det giver, hvis en lastbil hver dag skal køre tangen væk. Derfor skal vi have fundet en løsning, som både kan sikre, at vores strande er pæne, og som ikke belaster klimaet unødigt. Det håber jeg, at deltagerne har nogle gode forslag til, siger Jørgen Grüner.

Dialogmødet finder sted tirsdag den 5. april kl. 17 på pladsen ved den nye toiletbygning ved Stillinge Strand. Det kræver ikke tilmelding og alle interesserede er velkomne. Deltagere kan parkere ved den store parkeringsplads på Stillingevej, hvorfra man kan gå ned til stranden, hvor mødet afholdes. Mødet foregår udendørs, så husk varmt tøj.

OBS: I ugeavisen i uge 12 fremgik det ved en fejl at mødet blev afholdt den 4. april. Dette var en fejl. Mødet afholdes den 5. april.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Klima- og Miljøudvalget Jørgen Grüner
    Telefon 92 43 82 28

Pressemeddelelse den 25. marts 2022