Vi gør klar til De Rigtige Mænd

Sammen med Firmaidræt Slagelse arrangerer vi Rigtige Mænd-Løbet den 24. maj

DR1 er på vej med en ny sæson af Rigtige Mænd, og som noget nyt er alle danske mænd inviteret med til mere end at sidde som tilskuer bag skærmen. Sammen med Firmaidræt Slagelse er Slagelse Kommune med i projektet om at få flere mænd op af sofaen og arrangerer derfor Rigtige Mænd-Løbet den 24. maj. Allerede 1. marts åbner et digitalt træningsfællesskab op, hvor alle mænd kan få samme type træning og udfordringer, som de Rigtige Mænd i den nye programserie.

24. maj kan mændene i Slagelse Kommune se frem til at blive udfordret, når Rigtige Mænd-Løbet skydes i gang. Samme aften og samme tidspunkt arrangerer kommuner rundt om i hele landet samme type løb. Løbet bliver det foreløbige højdepunkt i et forår, hvor mænd landet over har gjort god tv-underholdning på DR1 til en fælles lokal træningsoplevelse bl.a. gennem et digitalt træningsfællesskab og mulighederne for fælles real life træning.

Mandehumor frem for løftede pegefingre

Det er første gang, at der i Danmark bliver arrangeret et mandeløb på samme dag og tidspunkt i hele landet. Projektet er med til at sætte fokus på sundheden hos de mandlige borgere i Slagelse Kommune.

- Projektet er en sjov og ny måde at motivere flere mænd til sunde levevaner gennem fælles træning og konkurrence. Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Firmaidræt Slagelse kan tilbyde mændene i kommunen muligheden for et sundere liv og bedre trivsel gennem et fællesskab, der er præget af rigtig mandehumor i stedet for formaninger og løftede pegefingre, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern.

Online community sætter gang i træningsfællesskab

Firmaidræt Slagelse er med til at arrangere og skabe rammerne om forhindringsløbet den 24. maj, og de ser frem til, at få Rigtige Mænd Sjakket startet ud.

- Vi ser naturligvis meget frem til selve løbet, men ikke mindst optakten og træningen forud for løbet. Fra 1. marts kan alle mænd blive en del af Rigtige Mænd Sjakket, som er et online community, hvor der er udfordringer, test og træning tilsat en god portion værkstedshumor og kammeratligt drilleri. Her træner mændene på lige fod med de rigtige mænd på tv. De bliver testet, får træningstips og udfordringer, og de kan konkurrere mod de andre mænd i træningsfællesskabet. Samtidig tilbyder vi også real life fællestræning fra starten af marts, som både vil være outdoor og funktionel træning samt en masse andet, vi vil løfte sløret for senere, siger Jan Reinhold formand i Firmaidræt Slagelse.

Følg med allerede fra 1. februar

Allerede fra 1. februar kan du læse mere om Rigtige Mænd på hjemmesiden www.rigtigemænd.dk. Tilmeldingen til Rigtige Mænd Sjakket og løbet åbner 1. marts. Hvis ikke man har et fuldt hold på fem personer på plads, kan man også finde holdkammerater på det online community http://www.rigtigemænd.dk.  (nyt vindue) Hvis du ønsker at være med til den lokale outdoor fælles træning kan du allerede tilmelde dig fra 1. februar på Firmaidræt Slagelses hjemmeside.

Nordea-fonden støtter projektet med 22,7 mio. kr. i 2017 og 2018.

Flere oplysninger

Kort om Rigtige Mænd-programmet

Rigtige Mænd var et seerhit i 2015 for DR1, der noterede rekordhøje seertal, hvor man lærte Smeden, Palle, Hammer, Lindy og Jonas at kende som nogle mænd, der sammen tog hånd om deres egen sundhed i et fællesskab præget af rigtig mandehumor. Nordea-fonden støttede produktionen af den første serie og har i et endnu større engagement denne gang ønsket at brede de fem mænds rejse ud til en bevægelse for potentielt set alle danske mænd.  

Fakta om Rigtige Mænd Sjakket

  • Tv-programmerne om Rigtige Mænd bliver fra april 2017 vist på DR1 med fem nye håndværkere.     
  • Fra den 1. marts 2017 kan alle mænd i hold af fem blive en del af et nyt og      gratis digitalt træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket på http://www.rigtigemænd.dk (nyt vindue)
  • Den 24. maj 2017 afholdes det landsdækkende Rigtige Mænd Løb. Målet er, at      løbet afholdes i alle landets kommuner i samarbejde med kommuner og lokale      idrætsforeninger.
  • Efter Rigtige Mænd Løbet fortsætter det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket, og der bliver sat nye mål og udfordringer frem mod næste år og      næste Rigtige Mænd Løb i 2018.
  • Nordea-fonden støtter projekt Rigtige Mænd i 2017 og 2018.
  • Projektets samarbejdspartnere er Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet.
Siden er sidst opdateret 27. marts 2017