Insekthotel i Birkemoseanlægget

I Birkemoseanlægget i Korsør har Entreprenørservice i Slagelse Kommune bygget et nyt hotel

Beboerne er dog noget mindre og antallet noget større end på almindelige hoteller. Det er nemlig et kæmpe insekthotel, der er lavet af birkestammer fra træer, som kommunen har været nødt til at fælde et andet sted i kommunen. Insekthotellet i Birkemoseanlægget er formet som cirkelstykker omkring nogle af parkens træer. Det ser flot ud, og man kan fx benytte de opståede rum til ophold i sommertiden.

Flere insekter og større biodiversitet

I Slagelse Kommune arbejder vi på at få flere insekter og dæmme op for biodiversitetskrisen. Insekter er bl.a. føde for andre dyr – fx fugle og nytteinsekter, som bier og sommerfugle, og derfor vigtige i naturens fødekæde.

Nogle insekter overvintre i visne planter eller under jorden, men andre har brug for andre typer af opholdssteder. Her kommer insekthotellet ind i billedet. Det går ud på at have hulrum og sprækker i forskellige størrelser, som dyrene kan bo i. Det mest naturlige insekthotel er gamle og døde træstammer, hvor der både i det rådne træ, i barken og imellem stammerne er små og større sprækker, hvor insekterne kan finde ly.

Gå på opdagelse med øjnene

Husk at stammerne ikke må flyttes eller klatres på, men du må meget gerne kigge efter insekter. Måske ser du en mariehøne, en bænkebider, en humlebi eller noget helt fjerde. Værsgo at gå på opdagelse. 

Siden er sidst opdateret 13. maj 2022