Energitjek Slagelse

Slogan: Er du (energi)tjekket? Ellers hjælper vi dig gratis med at blive det

Energitjek Slagelse er en ordning, der tilbyder gratis og uforpligtende vejledning i spørgsmål om energi til alle borgere i Slagelse Kommune.

Desuden tilbyder ordningen en gratis, uforpligtende og uvildig energigennemgang af ejerboligen til borgere i Slagelse Kommune.  


Denne sides direkte link: slagelse.dk/energitjek

I bunden af siden findes "abonnér på denne side". Taster du din e-mailadresse dér, får du besked, når der er nyt.

Seneste nyt i projektet

Projektet er forlænget frem til 2023, og det er således fortsat muligt at booke et gratis Energitjek. Du er også velkommen til at kontakte os telefonisk og få vejledning i forhold til de aktuelle støtteordninger indenfor energirenovering.

Udover private boligejere er det blevet besluttet, at ordningen også skal omfatte andelsbolig og ejerforeninger samt mindre liberale erhverv.

Status og resultater

Ordningen har eksisteret siden 2014. Frem til 2020 har ca. 1.500 boligejere benyttet sig af tilbuddet. Af dem har omkring 1/3 energirenoveret deres hus ved fx at efterisolere, udskifte døre og vinduer eller skifte til en energivenlig opvarmning.

Har du spørgsmål om projektet

Hvis du har spørgsmål om Energitjek Slagelse eller evalueringen, er du velkommen til at kontakte:

 • Slagelse Kommune, projektleder Ruth Trummer.
  Kontaktoplysninger: Se i den grå boks KONTAKT.

Et energitjek - hvad er det?

Er du interesseret i, hvad et energitjek går ud på eller vide mere om, hvordan du bestiller et energitjek? Så gå til vores side:

Evaluering og baggrund
 • Evaluering

  Evaluering i efteråret 2018

  I september 2018 blev der gennemført en evaluering af energitjek. 170 af de boligejere, der i løbet af de sidste 2 år har haft besøg af Energitjek Slagelse, er blevet spurgt om deres mening om Energitjek. 

  Rundspørgen viser, at 58 % af dem, der besvarede undersøgelsen var meget tilfredse med det energitjek, de har fået lavet. 49 % af dem har lavet energirenoveringer i deres hus efter tjekket. Mange har fået isoleret, en ny varmekilde eller skiftet vinduer. De fleste melder tilbage, at de har fået bedre indeklima efter renoveringen, sparet penge og energi.

 • Baggrund og viden

  Projektet Energitjek Slagelse er en del af Slagelse Kommunes arbejde med at reducere CO2-udledningen i kommunen.

  I 2009 underskrev kommunen den Europæiske Borgmesterpagt om Klima. Den forpligter Slagelse Kommune til at reducere CO2-udledningen fra kommunens geografiske areal med 20 % frem til år 2020.

  Boliger står for i alt ca. 30 % af Danmarks CO2-udledning og får ca. 35 % af landets samlede energiforbrug. Der er et stort potentiale for at hente energibesparelser i boligerne, hvor mange i dag har et højt energiforbrug.

  Det er ikke kun klimaindsatsen, der er motivationen for Slagelse Kommune til at indgå i Energitjek Slagelse. Der er også et stort potentiale for at skabe jobs med ordningen, når boligejerne efter et energitjek vil energirenovere deres boliger. Det kommer ofte den lokale byggebranche til gode.

  Desuden er de energirenoverede boliger gode for både deres nuværende og kommende ejere – indeklimaet bliver bedre og med en bedre energiklassificering af huset, bliver det mere attraktivt på boligmarkedet.

  For SK Forsyning var motivationen til at bidrage til Energitjek Slagelse både selskabets forpligtelse om at spare energi og ønsket om at fremme udviklingen af kommunen.

 • Hvem står bag projektet?

  Energitjek Slagelse er et samarbejde mellem Slagelse Kommune og SK Forsyning. De to parter bidrager ligeligt til projektet.

  Energitjek Slagelses kontor er hos SK Forsyning, og energivejlederen, der tager rundt til boligejerne, er ansat i SK Forsyning.

Siden er sidst opdateret 2. marts 2022