Energitjek Slagelse

Er du (energi)tjekket? Ellers hjælper vi dig gratis med at blive det

Energitjek Slagelse er et samarbejde mellem Slagelse Kommune og SK Forsyning. Vi tilbyder gratis og uvildigt energigennemgang af boliger i Slagelse Kommune samt vejledning i, hvordan energivenlige idéer kan udføres.


Projektets direkte link er: slagelse.dk/energitjek

I bunden af siden findes "abonnér på denne side". Taster du din e-mailadresse dér, får du besked, når der er nyt.

Evaluering af projektet

Energitjek Slagelse gennemfører gratis og uvildigt energitjek af boliger og tilbyder boligejere information om, hvordan de kan spare på energiforbruget.

Ordningen startede i 2015 og vi undersøger nu, hvordan projektet kan videreføres. Derfor skriver vi til de boligejere, der i løbet af de seneste 2 år har haft besøg af Energitjek Slagelse, og beder dem svare på nogle spørgsmål.

Kampagne 2018

Energitjek Slagelse planlægger i efterår 2018, at lave en kampagne. Den henvender sig til boligejer, som bor uden for kollektiv forsyning og i huse med et højt energiforbrug. Tilbuddet er, at de kan bestille et gratis, uvildigt og uforpligtende energitjek af boligen.

Kampagnen forventes gennemført i Bisserup/ Rude-området. Afhængig af interessen, vil vi senere evt. udvide kampagnen.

Energivejleder / bestil energitjek

Læs mere på hjemmesiden energitjek-slagelse.dk. Her kan du bl.a. komme i kontakt med en energivejleder eller bestille et energitjek.

Har du spørgsmål

Hvis du har spørgsmål om Energitjek Slagelse eller evalueringen, er du velkommen til at kontakte:

 • Slagelse Kommune, projektleder Dora Ruth Trummer,  drtru@slagelse.dk, tlf. 58 57 46 67 
Hvorfor et energitjek
 • Hvorfor bestille et energitjek?

  Det har mange fordele, at bo i et hus, der holder godt på energien:

  • Du sparer penge på udgifter til el og varme
  • Indeklimaet er mere behageligt uden fx fodkulde eller træk fra utætte vinduer
  • Du sikrer den værdi, dit hus har
  • Din bolig er sandsynligvis mere attraktiv for kommende ejere, hvis det kan klassificeres i en fornuftig energiklasse
  • Din bolig udleder mindre CO2 til atmosfæren.
 • Hvordan et energitjek?

  Er der nok isolering på loftet? Vil jeg kunne få glæde af en varmepumpe? Og hvordan står det til med boligens klimaskærm?

  Det kan være svært selv at gennemskue, om ens bolig mister energi og hvilke tiltag, der er mest effektive. Det overblik kan Energitjek Slagelses uvildige energivejleder hjælpe dig med at få.

  På baggrund af en gennemgang af dit hus ude og inde, vil vejlederen skrive en sammenfatning af gennemgangen, som kan hjælpe dig med at få overblik over:

  • hvor der er penge at spare
  • hvad der giver bedst mening i forhold til din livssituation.
 • Hvad så efter et energitjek?

  Det vigtigste kommer faktisk efter energitjekket. For også efter et tjek hjælper energivejlederen dig videre og svarer på spørgsmål, der måtte opstå.

Baggrund for projektet
 • Baggrund for energitjek Slagelse

  Projektet udspringer af, at Slagelse Kommune i 2009 underskrev den europæiske borgmesterpagt om klima. I aftalen forpligter kommunen sig til, at mindske udledningen af CO2 med 20 procent frem til 2020.

  SK Forsyning understøtter projektet. Selskabet har en forpligtigelse til, at understøtte energibesparelser og projektet, som et led i selskabets CSR strategi.

  Energitjek Slagelse gennemfører gratis og uvildigt energitjek af boliger og tilbyder boligejere information om, hvordan de kan spare på energiforbruget. 

  Energieffektive boliger er mere sikrede til fremtiden og sandsynligvis også lettere at sælge. De penge, som husejere på sigt sparer på regningen til el og varme, vil forhåbentlig blive brugt på andre ting i lokalområdet.

  Øget fokus på energirenovering er et plus for de lokale håndværkere.

  Du finder links i den grå boks ”Eksterne sider”.

Siden er sidst opdateret 9. maj 2019