Kommunalvalg og Regionsvalg

Alt hvad du vil vide om kommunalvalget 2017.21. november 2017 er der valg til Kommunalbestyrelsen og til Regionsrådet.

Du kan stemme fra klokken 8.00 til 20.00 på valgstederne.

Få svar på dine spørgsmål

Hvordan stemmer jeg til valget? Hvem kan jeg stemme på? Hvad hvis jeg selv vil stille op? Jeg vil gerne brevstemme - hvordan gør jeg det?

Nedenfor har vi svaret på en række hyppigt stillede spørgsmål om kommunalvalg.

Find flere svar i menuen - så du er godt rustet til at stemme eller stille op til valget. God læselyst.

Spørgsmål og svar
 • Hvornår får jeg mit valgkort?

  Du får dit valgkort med posten senest torsdag den 16. november 2017. Hvis der er fejl på valgkortet, skal du henvende dig til Borgerservice.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har fået mit valgkort?

  Hvis du ikke har modtaget dit valgkort, skal du kontakte et af de tre borgerservicecentre for at få udskrevet et nyt valgkort.

  Du har også mulighed for at møde op på valgstedet med gyldig identifikation, det vil sige pas, kørekort eller sundhedskort.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har fået ny adresse?

  Hvis du har skiftet adresse inden for kommunen efter den 6. november 2017, skal du stemme på det valgsted, der hører til den gamle adresse. Det samme gælder, hvis du er flyttet til en anden kommune.

  Hvis du er flyttet hertil fra en anden kommune, efter den 14. november 2017 skal du stemme i den tidligere kommune. Det samme gælder, hvis du flytter fra kommunen efter den 14. november 2017 – så skal du stemme i Slagelse Kommune.

  Man kan kun stemme til Regionsvalget, hvis den nye adresse ligger indenfor samme Region som tidligere adresse. Hvis du flytter til en ny Region efter tirsdag den 14. november 2017 kan du ikke stemme til Regionsvalget.

 • Hvor skal jeg stemme?

  Din bopæl bestemmer, hvor du skal stemme, og hvis du klikker på kortet, kan du se en oversigt over afstemningsstederne. På dit valgkort kan du også se, hvor du skal stemme.

 • Kan jeg stemme på et andet afstemningssted?

  Hvis du har nedsat førlighed eller har et handicap, der gør, at du ikke er i stand til at stemme på det afstemningssted, du er tilknyttet, kan du søge om at stemme på et andet afstemningssted i kommunen.

  Du skal søge kommunen om det og det kan du gøre fra den 24. oktober 2017 til den 13. november 2017 kl. 12.

  Ansøgningsskemaet ligger på Økonomi- og Indenrigsministeriets valghjemmeside og på borger.dk.

 • Kan jeg selv udpege en hjælper til stemmeafgivningen?

  Vælgere med behov for hjælp til stemmeafgivningen har ret til at forlange, at hjælpen ydes af en person, som vælgeren selv har udpeget, når der samtidig medvirker en person udpeget af Valgbestyrelsen. Dette gælder både på valgdagen og ved brevstemmeafgivning

 • Hvem kan jeg stemme på?

  Du kan se en fortegnelse over partier og kandidater i Slagelse Kommune senest den 10. oktober 2017. Du kan finde en fortegnelse her på hjemmesiden, i Søndagsavisen og ved opslag på de steder, hvor der kan brevstemmes.

Siden er sidst opdateret 22. september 2017