Kommunalvalg og Regionsvalg

Her kan du orientere dig om kommunal- og regionsrådsvalget 2017

21. november 2017 er der kommunalvalg og regionsrådsvalg.

Du kan stemme på valgstederne fra klokken 8.00 til 20.00. Senest 5 dage før valget får du tilsendt dit valgkort.

Bliv klogere på valget og partierne

Læs vores valgavis og bliv klog på valget, partierne, hvad lokalpolitik egentlig handler om, samt hvordan lokalpolitik påvirker din hverdag. Valgavisen er lavet i samarbejde med Sjællandske. Avisen husstandsomdeles, men du kan også læse den her. 

Følg stemmeprocenterne og resultatet

Få svar på dine spørgsmål

Hvordan stemmer jeg til valget? Hvem kan jeg stemme på? Hvad hvis jeg selv vil stille op? Hvordan brevstemmer jeg?

Her på siden har vi svaret på en række hyppigt stillede spørgsmål om kommunalvalget, så du kan være klar til at give din stemme den 21. november.

Spørgsmål og svar
 • Hvornår får jeg mit valgkort?

  Du får dit valgkort med posten senest torsdag den 16. november 2017. Hvis der er fejl på valgkortet, skal du henvende dig til Borgerservice.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har fået mit valgkort?

  Hvis du ikke har modtaget dit valgkort, skal du kontakte et af de tre borgerservicecentre for at få udskrevet et nyt valgkort.

  Du har også mulighed for at møde op på valgstedet med gyldig identifikation, det vil sige pas, kørekort eller sundhedskort.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har fået ny adresse?

  Hvis du har skiftet adresse inden for kommunen efter den 6. november 2017, skal du stemme på det valgsted, der hører til den gamle adresse. Det samme gælder, hvis du er flyttet til en anden kommune.

  Hvis du er flyttet hertil fra en anden kommune, efter den 14. november 2017 skal du stemme i den tidligere kommune. Det samme gælder, hvis du flytter fra kommunen efter den 14. november 2017 – så skal du stemme i Slagelse Kommune.

  Man kan kun stemme til Regionsvalget, hvis den nye adresse ligger indenfor samme Region som tidligere adresse. Hvis du flytter til en ny Region efter tirsdag den 14. november 2017 kan du ikke stemme til Regionsvalget.

 • Hvor skal jeg stemme?

  Din bopæl bestemmer, hvor du skal stemme, og hvis du klikker på kortet, kan du se en oversigt over afstemningsstederne. På dit valgkort kan du også se, hvor du skal stemme.

 • Kan jeg stemme på et andet afstemningssted?

  Hvis du har nedsat førlighed eller har et handicap, der gør, at du ikke er i stand til at stemme på det afstemningssted, du er tilknyttet, kan du søge om at stemme på et andet afstemningssted i kommunen.

  Du kan søge om at stemme i Nordhallen i Slagelse, hvor der bl.a. vil være et særligt hæve-/sænkebord.

  Ansøgningsfristen for at søge om at stemme på et andet afstemningssted udløb den 13. november 2017 kl. 12.

   

 • Kan jeg selv udpege en hjælper til stemmeafgivningen?

  Vælgere med behov for hjælp til stemmeafgivningen har ret til at forlange, at hjælpen ydes af en person, som vælgeren selv har udpeget, når der samtidig medvirker en person udpeget af Valgbestyrelsen. Dette gælder både på valgdagen og ved brevstemmeafgivning

 • Hvem kan jeg stemme på?

  Vi har samlet partier og kandidater, som du kan stemme på, på en fælles side.

 • Kan jeg låne et hjælpemiddel?

  På alle valgsteder vil der være en ikke-håndholdt lup, som kan forstørre stemmesedlen og gøre den nemmere at læse, hvis du har nedsat syn. Der vil også være mulighed for at bruge en sort filtpen, så du tydeligt kan se, hvor du har sat dit kryds på stemmesedlen.

  På valgstedet i Nordhallen i Slagelse vil der være en valgboks med et hæve-/sænkebord med en bordplade, som kan skråtstilles. Hvis du ønsker at gøre brug af det særlige hæve-/sænkebord kan du ansøge om at stemme i Nordhallen

  • Se spørgsmål om at stemme på et andet afstemningssted

  Hvis du brevstemmer hos Borgerservice i Slagelse, har du også mulighed for at benytte et hæve-/sænkebord samt filtpen og lup. Hvis du brevstemmer hos Borgerservice i Korsør eller Skælskør kan du også låne lup og filtpen. Du kan brevstemme fra den 10/10 – 17/11.

 • Kan jeg læse om valget på andre sprog?

  I valgpjecen "Det er dit valg - en guide til demokratisk deltagelse i Danmark" kan du læse mere om, hvad du skal gøre på valgdagen, hvordan du sætter dit kryds, og hvordan din stemme kan være med til at gøre en forskel. Pjecen er skrevet på ni forskellige sprog.

Siden er sidst opdateret 21. november 2017