Tilbage til oversigten

Udsatte børn og unge - underret om (anonym)

Her kan du anonymt melde til kommunen, når du har mistanke om eller kendskab til et barn/en ung, som er udsat for omsorgssvigt, fysisk eller psykisk overgreb, eller på anden måde har brug for hjælp.

Start selvbetjening

Sådan gør du:

 1. Tryk på 'Start selvbetjening'
 2. Følg vejledningen, indtil du er kommet igennem alle trinene i underretningen

Spørgsmål og svar fold alle ud
 • Hvad er en socialrådgiver?

  En socialrådgiver er uddannet til at rådgive og hjælpe familier, børn og unge, der har både store og små udfordringer i deres hverdag.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har brug for at få fat i kommunen uden for åbningstiden, fordi jeg er bekymret for et barn?

  Hvis du har akut brug for at få at i os uden for åbningstiden, fordi du er bekymret for et barn, så skal du kontakte politiet. Politiet vil sørge for at du får kontakt med en medarbejder:

  • Ring 114
  • Lokalpolitiet i Slagelse tlf. 55 31 14 48

  Ved alvorlig ulykke eller livsfare:

  • Ring 112
 • Hvad siger loven om underretningspligt?

  Hvis du får kendskab til, at et barn eller ung under 18 år bliver udsat for vanrøgt eller nedværdigende behandling, eller lever under forhold der bringer barnets sundhed eller udvikling i fare, har du pligt til at underrette kommunen.

  Er du offentligt ansat eller udøver et offentligt hverv, har du en særlig og skærpet pligt til at underrette kommunen.

 • Hvad sker der når jeg har kontaktet kommunen?

  Hvis du ringer til os, har socialrådgiveren pligt til at skrive det ned, du har sagt.

  Når du sender en underretning til os, vil du modtage en kvittering på din underretning senest efter 6 hverdage.

  Du har ikke krav på at få oplysninger om, hvad vi konkret gør. Det har du ikke, fordi du ikke er part i sagen, og vi har derfor tavshedspligt. Det vi gør, når vi har fået dine oplysninger, er at tage kontakt til familiens voksne og aftale møde med dem. De vil få oplyst, at der er kommet en henvendelse/underretning, og hvad du har fortalt. Herefter beslutter vi enten at undersøge forholdene nærmere eller ikke at gøre mere.

  Hvis vi beslutter at undersøge forholdene nærmere sker det i samarbejde med familien.

  Undersøgelsen skal være afsluttet inden for 4 måneder og kan føre til der bliver sat hjælp og støtte ind i forhold både barnet, den unge, de voksne og hele familien.

 • Jeg arbejder i en af kommunens skoler/dagtilbud. Er der noget jeg skal være særligt opmærksom på omkring underretning?

  Som offentligt ansat i kommunen har du skærpet underretningspligt.

  På tværs af børne- og ungeområdet er der udarbejdet en fælles handleguide, hvor du blandt andet kan læse hvad skærpet underretningspligt indebærer, samt hvornår og hvordan du skal foretage en underretning.

  Er der tale om mistanke om seksuelle overgreb, er der også udarbejdet en særlig procedure, som det er vigtigt at du følger.