Bliv frivillig
Du kan blive frivillig, hvis du har lyst til at gøre en forskel og glæde andre mennesker og samtidig selv få en masse igen.
Som frivillig gør du en stor positiv forskel i andre menneskers liv og du kan udvide dit netværk, udvikle dine kompetencer og få mange positive og glædelige oplevelser.
Hvad du har lyst til, og hvor du skal være frivillig, er helt op til dig.
Der er flere forskellige steder, du kan kigge efter frivilligjobs eller spørge, om der er brug for dig.
-
Frivilligcenter Slagelse
Frivilligcentret i Slagelse Kommune har overblikket over de muligheder, der er for at blive frivillig i lokalområdet. Her kan du også få råd og vejledning om, hvilken type frivillig indsats der passer til dig, og du kan få hjælp til at komme i kontakt med en forening.
-
Jobportal for frivillige
Du kan søge frivilligt arbejde på den landsdækkende jobportal for frivillige. Her kan du blandt søge efter specifikke opgavetyper, arbejdsområder og lokationer.
-
Center for Frivilligt Socialt Arbejde
Når du er frivillig, skal du være opmærksom på reglerne om dagpenge, efterløn, forsikring med mere. Den nyeste viden finder du hos:
-
Aktivitetscentre for pensionister og efterlønsmodtagere
På kommunens Aktivitetscentre hjælper frivillige med mange forskellige opgaver. Det kan f.eks. være receptionistopgaver, undervisning i it, sprog og kreative værksteder og hjælp i caféen.
Du kan ringe til et af aktivitetscentrene og spørge, om de har brug for hjælp.
-
Cykling Uden Alder - Rickshawcykling
Bliv frivillig cykelpilot og giv ældre borgere gode oplevelser på cykelture i rickshaws.Læs om Cykling Uden Alder
-
Fritidsguide til borgere fra det specialiserede voksenområde
Vær med til at hjælpe borgere fra det specialiserede voksenområde i gang med en fritidsaktivitet
Projekt Slagelse Open har til formål at øge muligheden for, at unge og voksne fra det specialiserede område deltager i det almene foreningsliv, samt at de lokale trænere og ledere fra foreningslivet knyttes sammen med denne borgergruppe.
Det sker dels gennem en aktivitetsuge i sommerferien, hvor borgere kan prøve kræfter med de mange forskellige aktiviteter, som kommunens foreningsliv har at byde på. Derudover oprettes der i samarbejde med foreningerne tilpassede hold, således at målgruppen har mulighed for at starte på en eller flere af de aktiviteter, som de stifter bekendtskab med under idrætsugen.
Brug for frivillige kræfter
For at projektet kan hjælpe endnu flere borgere med psykiske og mentale udfordringer i gang med en spændende og givende fritidsaktivitet, er der behov for flere frivillige fritidsguider. Som fritidsguide er din rolle at hjælpe denne gruppe af borgere med at starte på den ønskede aktivitet.
Der er også brug for endnu flere foreninger, der har mod på at introducere målgruppen til det at dyrke idræt i en forening.
Deltagelsen i projektet vil både give dig en masse positive oplevelser, brugbare kompetencer og erfaringer.
Flere oplysninger
- Fritidskonsulent Rikke Trier Kristjansen, tlf.: 21 70 85 32, mail: ritri@slagelse.dk
-
Kvarterhusene i Korsør, Skælskør og Slagelse
I kvarterhusene i kommunen er der mange forskellige fritidsaktiviteter for beboerne i området. Det kan fx være basketball, fodbold, pigeklub, læsecafé, legerum, sprogundervisning, kreative værksteder og madcaféer, ligesom beboerne kan få gratis rådgivning om økonomi.
Kvarterhusene tager meget gerne imod hjælp fra frivillige kræfter, så de fortsat kan tilbyde beboerne i kvarteret mange forskellige aktiviteter og muligheder.
Du kan læse mere om de tre kvarterhuse, og hvem du kan kontakte, hvis du gerne vil være frivillig, ved at trykke på det relevante link nedenfor.
-
Plejecentre
De fleste af kommunens 11 plejecentrene har en venneforening, der laver arrangementer, hjælper til og hygger om beboerne. Kontakt det enkelte plejecenter for at høre, hvad de har at tilbyde, hvis du gerne vil være frivillig.