Bliv frivillig

Du kan blive frivillig, hvis du har lyst til at gøre en forskel og glæde andre mennesker og samtidig selv få en masse igen.

Som frivillig gør du en stor positiv forskel i andre menneskers liv og du kan udvide dit netværk, udvikle dine kompetencer og få mange positive og glædelige oplevelser.

Hvad du har lyst til, og hvor du skal være frivillig, er helt op til dig.

Der er flere forskellige steder, du kan kigge efter frivilligjobs eller spørge, om der er brug for dig.

Hjælp til at blive frivillig
Her kan du blive frivillig
 • Aktivitetscentre for pensionister og efterlønsmodtagere

  På kommunens Aktivitetscentre hjælper frivillige med mange forskellige opgaver. Det kan f.eks. være receptionistopgaver, undervisning i it, sprog og kreative værksteder og hjælp i caféen.

  Du kan ringe til et af aktivitetscentrene og spørge, om de har brug for hjælp.

 • Cykling Uden Alder - Rickshawcykling
  Bliv frivillig cykelpilot og giv ældre borgere gode oplevelser på cykelture i rickshaws.
  Læs om Cykling Uden Alder
 • Fritidsguide til børnefamilier
  Vær med til at hjælpe børn og unge i alderen 6-18 år i gang med en spændende fritidsaktivitet.

  HEL Fritid har til formål at give alle børn i alderen 6-18 år muligheden for at få et aktivt fritidsliv. Gennem et aktivt fritidsliv kan børn og unge både få motion, gode oplevelser, nye venskaber samt opnå en sundere tilværelse.

  Læs om HEL Fritid

  Bliv fritidsguide

  Familierne, der får hjælp gennem HEL Fritid, har typisk brug for en fritidsguide, der kan præsentere dem for de forskellige muligheder for fritidsaktiviteter, der findes i kommunen, samt hjælpe børnene med at starte på aktiviteten.

  Som fritidsguide kan din opgave bl.a. være at:

  • møde familien og vejlede dem om aktivitetstilbud og valg af aktivitet
  • undersøge lokalitet, tidspunkt, udstyr og pris for aktiviteten
  • tage på foreningsbesøg og introducere familien til træner og forening
  • overvære de første to gange barnet er i foreningen
  • have opfølgende snakke med familien

  Hvad får du af det?

  Som fritidsguide er du med til at gøre en stor forskel for børn og familier. De nyeste tal viser, at hele 78 % af de børn, der er blevet hjulpet i gang med en fritidsaktivitet, stadig er aktive ude i de foreninger, som de er startet op i. Derudover vil du få en masse positive oplevelser og brugbare kompetencer og erfaringer. 

  Flere oplysninger

  • HEL Fritid koordinator Gitte Gamborg Kristiansen, tlf. 24 43 38 71, mail: gitgk@slagelse.dk
 • Fritidsguide til udviklingshæmmede
  Vær med til at hjælpe udviklingshæmmede borgere i gang med en fritidsaktivitet

  Projekt Slagelse Open har til formål at udbrede unge og voksne udviklingshæmmedes deltagelse i det almene foreningsliv samt at knytte de lokale trænere og ledere fra foreningslivet sammen med unge og voksne udviklingshæmmede.

  Det sker dels gennem en idrætsuge i sommerferien, hvor de udviklingshæmmede borgere kan prøve kræfter med de mange forskellige aktiviteter, som kommunens foreningsliv har at byde på. Derudover oprettes der i samarbejde med foreningerne tilpassede hold, således at de udviklingshæmmede borgere har mulighed for at starte på en eller flere af de aktiviteter, som de stifter bekendtskab med under idrætsugen.

  Læs om projekt Slagelse Open

  Brug for frivillige kræfter

  For at projektet kan hjælpe endnu flere udviklingshæmmede i gang med en spændende og givende fritidsaktivitet, er der behov for flere frivillige fritidsguider. Som fritidsguide er din rolle at hjælpe den udviklingshæmmede borger til at starte på den ønskede aktivitet.

  Der er også brug for endnu flere foreninger, der har mod på at introducere udviklingshæmmede borgere til det at dyrke idræt i en forening.

  Deltagelsen i projektet vil både give dig en masse positive oplevelser, brugbare kompetencer og erfaringer.

  Flere oplysninger

 • Kvarterhusene i Korsør, Skælskør og Slagelse

  I kvarterhusene i kommunen er der mange forskellige fritidsaktiviteter for beboerne i området. Det kan fx være basketball, fodbold, pigeklub, læsecafé, legerum, sprogundervisning, kreative værksteder og madcaféer, ligesom beboerne kan få gratis rådgivning om økonomi. 

  Kvarterhusene tager meget gerne imod hjælp fra frivillige kræfter, så de fortsat kan tilbyde beboerne i kvarteret mange forskellige aktiviteter og muligheder.

  Du kan læse mere om de tre kvarterhuse, og hvem du kan kontakte, hvis du gerne vil være frivillig, ved at trykke på det relevante link nedenfor. 
   

   

   

 • Plejecentre

  De fleste af kommunens 11 plejecentrene har en venneforening, der laver arrangementer, hjælper til og hygger om beboerne. Kontakt det enkelte plejecenter for at høre, hvad de har at tilbyde, hvis du gerne vil være frivillig.

Siden er sidst opdateret 24. august 2018