Ung Frivillig

Kunne I tænke jer at få flere unge frivillige i jeres forening eller fællesskab?

Fritidsafdelingen har i samarbejde med UngSlagelse udarbejdet en ’Ung Frivillig-uddannelse, der giver unge en masse fede kompetencer og færdigheder, som er relevante i den frivillige verden, og som samtidig styrker CV'et.

Hvad indeholder uddannelsen?

Uddannelsen løber fra september 2021 til maj 2022, og de unge vil lære om undervisningsmetoder, som kan bruges som hjælpetræner, organisering,  fundraising, sociale medier, eventplanlægning og meget mere.

De unge vil gennem uddannelsen øve sig på at gå forrest, tage initiativ og nå i mål med de ting, som planlægges.

Praktik i din forening/fællesskab

Sideløbende med uddannelsen skal de unge være i praktik i din forening/fritidsfællesskab og afprøve de lærte kompetencer i praksis.

De unge vil hver måned få opgaver med tilbage til praktikken. Det kan være alt lige fra et møde med et bestyrelsesmedlem for at blive klogere på organiseringsformen til at lave/hjælpe med et socialt arrangement eller agere hjælpetræner til en træning/undervisning.

Det er derfor vigtigt, at I som værtsforening/værtsfællesskab hjælper og støtter den/de unge til at nå i mål med de initiativer, de kommer med.

Hvad koster det?

Det koster 500 kr. for din forening/fællesskab at få en ung med på kurset, men til gengæld får I en ung med en masse at byde ind med.

Tilmelding 

Tilmelding sker via UngSlagelses hjemmeside. Vi skal modtage din tilmelding senest den 15. august. 

Når I har tilmeldt en ung, får I tilsendt en udførlig forklaring på, hvad den unge skal igennem, så I har de bedste forudsætninger for at støtte den unge under uddannelsen.

I skal ligeledes notere en hovedansvarlig for den unge under uddannelsen, så vi ved, hvem vi skal kontakte ved eventuelle udfordringer.

Hjælp til at finde en ung frivillig

I kan som forening/fritidsfællesskab selv "prikke" nogle unge mellem 13-17 år og høre dem, om de vil med på uddannelsen.

I kan også skrive til idrætskonsulent Marlene Enersen Maagaard på mailen marlm@slagelse.dk, hvis I gerne vil tage imod en ung, som har en frivillig ildsjæl gemt i maven, men som mangler et praktiksted.