Højvandssikring af Skælskør

Vi informerer løbende om højvandssikring af Skælskør på denne projektside

Projektets direkte link er: slagelse.dk/HoejvandSkaelskoer

I bunden af siden findes "abonnér på denne side". Taster du din e-mailadresse dér, får du besked, når der er nyt.


Seneste nyt i projektet

2020

19. juni

Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget besluttede på deres møde 8. juni at få udarbejdet yderligere to løsningsforslag for højvandssikring af Skælskør.

De to nye løsningsforslag skal afdække mulighederne med en sluse ved henholdsvis Slagternæse og Vasebro.

De nye projekter bliver på samme detaljeringsniveau som de eksisterende tre løsningsforslag. Forslagene skal belyse den tekniske løsning, budgettet samt gøre det muligt, at foretage en indledende vurdering i forhold til naturen; herunder Natura 2000.

På baggrund af denne beslutning vil der først blive indkaldt til de workshops, for henholdsvis bymidtegruppen og grundejere der får deres ejendom beskyttet, når det nye materiale er færdigt.

Vi arbejder på at have de nye løsningsforslag klar til september. Vi informerer og inviterer, så snart grundlaget er på plads.

20. marts

13. marts

På borgermødet 26. februar blev det annonceret, at Slagelse Kommune i løbet af marts, ville holde to workshops omkring højvandssikring af Skælskør.

På grund af COVID-19 udskydes begge workshops. Vi håber, alle har forståelse for beslutningen, sagens alvor taget i betragtning. Vi indkalder til begge workshops, når det igen giver mening at mødes. 

10. marts

Se materialet fra borgermødet 26. februar 2020. 

2. marts

Herunder kan du se COWIs tre forslag til højvandssikring af Skælskør. Referat fra borgermødet mv. følger senere. Vælg evt. at abonnere på denne side. Så får du besked, når siden opdateres.

26. februar - borgermøde kl. 19-21

Invitation til borgermøde om højvandssikring af Skælskør. Aftenens emner er:

  • Hvordan kan Skælskør sikres mod oversvømmelse fra havet?
  • Hvordan kan kommunale fællesprojekter om kystbeskyttelse finansieres?
  • Den videre proces.

Til at fortælle om mulighederne for højvandssikringen har vi inviteret det rådgivende ingeniørfirma COWI. De præsenterer tre forslag til højvandssikring af Skælskør. Forslagene er udarbejdet for Slagelse Kommune.

Aftenens vært: Slagelse Kommunes Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalg.

Tilmelding til mødet

  • Tilmeldingsfristen er slut.

Mødet holdes i Bryggeriet Harboes auditorium, Spegerborgvej 34, 4230 Skælskør. 

24. januar

Der holdes informerende borgermøde i Skælskør onsdag 26. februar kl. 19-21. Der vil hurtigst muligt blive sendt invitation med mere info. Mødet er åbent for alle. 

Siden er sidst opdateret 23. november 2020