Spring til...

Gode cykelruter

Vores veje og natur inviterer til cykelture. Så find racercyklen frem og prøv vores forslag til gode og udfordrende cykelture

Trænger din racercykel til at blive luftet? Så har vi 3 gode forslag til en cykeltur i vores dejlige cykelterræn.

Ruterne er fra 35,5 km til 52,2 km og har udgangspunkt fra henholdsvis Slagelse, Korsør og Skælskør. Ruterne egner sig (grundet længden) bedst til racercykler eller gode citybikes.

Fælles for ruterne er, at de primært bliver kørt på små, mindre trafikerede veje i smuk natur. God tur.

Tour-forslag 1: Fra Slagelse

Denne tur starter og slutter på Rådhuspladsen i Slagelse og byder på 52,2 km (229 højdemeter). Det er den længste etape i vores lille Tour de Slagelse Kommune.

Undervejs forcerer du bl.a. Blæsingebakken, der er en stigning uden for kategori på 300m med en stigningsprocent på 7,5 % i snit. Men turen byder også på en smuk udsigt over Storebælt og broen på højdedraget før Dalby.

Læs mere om rute 1 og se highlights og rutekort

Tour-forslag 2: Fra Korsør

Denne tur er på 43,1 km og har udgangspunkt fra Caspar Brands Plads i Korsør. Turen er den hårdeste målt på højdemeter (258 højdemeter) og er derfor egnet til klatrere.

Efter 17,6 km rammer du en af kommunens hårdeste stigninger, nemlig Jættehøjvej, der er en stigning uden for kategori på 2,1 km med en stigningsprocent på 2,9 % i snit. Senere kan du nyde den fantastiske udsigt fra Jættehøjene.

Læs mere om rute 2 og se highlights og rutekort

Tour-forslag 3: Fra Skælskør

Etapen starter ved Skælskør Bibliotek og er guf for sprinterne.

Du skal ud på 35,5 km (140 højdemeter) uden de store stigninger. Til gengæld byder turen på smuk natur i Fyrendal Skov, og på hjemturen langs kysten passerer du Holsteinborg Gods.

Læs mere om rute 3 og se highlights og rutekort

Prøv kræfter med Tour de France-ruten

Kør den samme rute, som Tour de France-feltet gjorde, da de kørte gennem vores kommune den 2. juli 2022. 

Ruten, som går gennem vores område, hedder rute 27, og er på 182 km. Den er foreviget med skilte og starter i Roskilde og slutter i Nyborg.

Storebæltsbroen er dog ikke på, så tag toget i Korsør, hvis du også vil krydse Storebæltsbroen.

Se Tour-ruten, og hvad du oplever på den

Del din favoritrute med os

Kontakt os meget gerne, hvis du har et tip til en anden god cykelrute, som fortjener at blive synliggjort her på siden, så andre får glæde af den.

Specialkonsulent

Casper Skov Andersen

40 46 86 87 caspe@slagelse.dk