Spring til...

CP-fodbold scorer årets Handicappris

På boldbanerne i Korsør har FC Storebælt siden 2019 arrangeret fodbold for mennesker med Cerebral Parese (CP), som gør det svært at være med til almindelig fodbold, fordi sygdommen giver funktionsnedsættelser i arme og ben. Lørdag blev klubben og dens mange frivillige hædret med Handicapprisen.

Lørdag blev det afsløret, at det er FC Storebælt, som bliver hædret med årets Handicappris. Prisen får klubben for sin indsats for såkaldt CP-fodbold, som gør det muligt for mennesker med sygdommen Cerebral Parese (CP) at spille fodbold. Prisen blev overrakt lørdag efter træningen, hvor Handicaprådet med formand Ole Andersen i spidsen, overraskede spillerne.

- FC Storebælt har gjort en stor indsats for at gøre fodbold tilgængelig for mennesker med CP. Det giver spillerne mulighed for at møde hinanden og danne nye venskaber, og på den måde er FC Storebælts CP-fodboldhold med til at styrke både spillernes sundhed og trivsel. Det er frivillige kræfter, som gør en kæmpe indsats for, at det alt sammen kan lade sig gøre. Den indsats vil vi gerne anerkende, og det er derfor, at vi har besluttet at give FC Storebælt årets pris, siger formand for handicaprådet Ole Andersen.

CP, som tidligere blev kaldt spastisk lammelse, er en uhelbredelig sygdom, som giver funktionsnedsættelse i arme og ben. Sygdommen gør det svært at være med til almindelige fodbold, men på FC Storebælts CP-fodboldhold kan alle være med. Her har man herre- og kvindehold på både elite og motionsniveau.

- Vi har et landsdækkende tilbud, som mange ikke er klar over eksisterer, og hvor vi også kæmper med at få tilstrækkelig støtte fra de forbund, som virkelig kan få det til at rykke endnu mere. Målet er, at der i Korsør skal være et tilbud til både børn, unge og voksne, og vi kæmper lidt med at få fat i forældrene til børn med CP. Så at vores indsats anerkendes og værdsættes, betyder alverden. Det kommer til at gøre en stor forskel, og det betyder, at vi kan være med til at gøre en forskel for endnu flere unge mennesker med CP, siger formand for FC Storebælt Rune Ravn.

Udover æren, som følger med prisen, modtager klubben også en check på 10.000 kr., som kan bruges til klubbens aktiviteter.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Handicaprådet Ole Andersen
    Telefon 26 20 60 62
  • Formand for FC Storebælt Rune Ravn
    Telefon 50 59 89 82