Spring til...

Det selvbetjente bibliotek i Slagelse lukker midlertidigt

Efter en periode med uro, vælger Slagelse Bibliotek at lukke for den ubemandede selvbetjening i en periode.

Slagelse Bibliotekerne fortæller, at det er med stor beklagelse, at de vælger at lukke Slagelse Biblioteks selvbetjente eftermiddags- og søndagstimer. Ændringen træder i kraft allerede fredag den 1. marts. Den selvbetjente tid om morgenen, mandag til lørdag fra 8.00-10.00 berøres ikke af lukningen.

Den midlertidige lukning i Slagelse kommer efter en længere periode, hvor biblioteket i den selvbetjente tid har været plaget af uro og helt uacceptabel adfærd fra en gruppe borgere. Gruppen har ikke været modtagelige for personalets henstillinger, hverken de venlige eller de lidt mere skarpe - og uroen er, trods godt tværgående samarbejde med både Slagelse Kommunes gadeteam og politiet, eskaleret.

Lukket frem til 18. marts, mens der arbejdes på løsninger

Derfor vælges det nu, i en periode, at lukke Slagelse Biblioteket for selvbetjening i eftermiddags- og søndagstimerne. I første omgang gælder lukningen frem til 18. marts. I den mellemliggende periode vil der blive arbejdet med at finde tiltag og løsninger, der igen gør det muligt for de mange, der bruger bibliotekets tilbud i den selvbetjente tid at lukke sig ind og trygt og roligt bruge biblioteksrummet.

Det lyder enstemmigt fra bibliotekets ledelse og personale, at de glæder sig til at kunne åbne igen – og at alle, som altid, er velkomne i den betjente åbningstid. Denne er i Slagelse mandag til torsdag 10.00-17.00, fredag 10.00-15.00 og lørdag 10.00-13.00.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Leder af Kultur, Biblioteker og Borgerservice, Sanne Kjerstein Madsen
    Tlf.: 61 15 41 74