Spring til...

Slagelse indgår driftsoverenskomst om 10. klasse med ZBC Slagelse

Byrådet i Slagelse Kommune har besluttet at nedlægge det kommunale 10. klassecenter Xclass og har i stedet indgået driftsoverenskomst om 10. klasse med ZBC Slagelse.

Byrådet i Slagelse Kommune har besluttet at nedlægge det kommunale 10. klassecenter Xclass og har i stedet indgået driftsoverenskomst om 10. klasse med ZBC Slagelse. Målet er bl.a. at opnå større sammenhæng og bedre brobygning til erhvervsuddannelserne.

Byrådet besluttede som en del af budgetforliget for 2024-2027, at kommunens 10. klassetilbud skal driftes af en erhvervsuddannelse i Slagelse Kommune i stedet for at ligge i kommunalt regi.

Derfor har forslaget om nedlæggelse af det nuværende kommunale 10. klassecenter Xclass og dermed en ændring i skolestrukturen været i offentlig høring 11. oktober til 7. december 2023. På byrådsmødet den 29. januar besluttede byrådet at nedlægge Xclass. Samtidig besluttede byrådet at indgå en driftsoverenskomst om 10. klasse med ZBC Slagelse fra skoleåret 2024-25.

Begyndelsen på et ungdomsuddannelsesforløb

-  Med den nye struktur for 10. klasse er det bl.a. målet at opnå en større sammenhæng og bedre brobygning til erhvervsuddannelserne. I stedet for at være afslutningen på et grundskoleforløb håber vi, at 10. klasse i fremtiden kan blive begyndelsen på et ungdomsuddannelsesforløb, hvor man er sammen med andre unge – også unge, der er ældre end én selv. Vi ser frem til samarbejdet med ZBC, hvor vores fælles ambition er, at alle elever efter 10. klasse påbegynder og fastholdes i en ungdomsuddannelse, siger borgmester Knud Vincents (V)

Også på ZBC Slagelse ser man frem til den nye driftsoverenskomst om 10. klasse med ZBC Slagelse.

- Det er en opgave, som vi og jeg her hos ZBC, ser frem til at løfte i samarbejde med Slagelse Kommune. Vi vil arbejde fokuseret hen mod august, så både elever, forældre og medarbejdere får det bedste afsæt på et nyt og spændende skoleår. Naturligt er det, at vi vil drage nytte at vores gode erfaringer fra driften af 10. klasse i både Ringsted, Sorø og Næstved Kommune.

Vi glæder os til at byde 10. klasse årgang 24/25 velkommen efter sommerferien, siger Glenny Hansen, Uddannelsesdirektør ZBC.

Byrådet besluttede desuden, at der skal laves en beskrivelse af det nuværende tilbud på Xclass i forhold til bl.a. trivsel, fravær mv., som kan sammenholdes og bruges til at følge kvaliteten af 10. klasse på ZBC.      

Flere oplysninger