Spring til...

Trækampagne skal sætte fokus på træernes klimabetydning

Træer kan beskytte mod varmen og bruge regnvandet, som klima-forandringerne fører med sig.

Træer kan beskytte mod varmen og bruge regnvandet, som klima-forandringerne fører med sig. Det sætter Slagelse Kommune fokus på med kampagnen ”Vi elsker træer”, som skydes i gang fredag den 3. maj, hvor kommunen uddeler 1.000 rønnetræer, som borgere kan plante i deres private have.

Få et gratis træ med hjem

Fredag den 3. maj kan 1.000 heldige borgere få et rønnetræ med hjem fra indkøbsturen i Slagelse. Den dag uddeler Slagelse Kommune nemlig 1.000 gratis rønnetræer på Nytorv i Slagelse, og meningen er, at folk skal tage træet med hjem og plante det i haven. Initiativet er en del af trækampagnen ”Vi elsker træer,” som har til formål at sætte fokus på, at træer kan være med til at modvirke nogle af de negative effekter af klimaforandringerne.

- Med klimaforandringerne følger varmere vejr og mere regn, og her kan træer have en gavnlig effekt. Træerne kan være med til at give skygge, når det er varmt. Samtidig kan de opsuge noget af vandet i jorden, som regnen giver, og de kan omdanne CO2 til ilt. Det vil vi gerne åbne folks øjne for, siger Jørgen Grüner (F), formand for Klima- og Miljøudvalget.

Udover, at der bliver uddelt rønnetræer som led i kampagnen, så betyder det også at der i løbet af foråret vil dukke skilte op på mange af kommunens træer i Slagelse, Skælskør og Korsør. Skiltene skal også være med til at gøre opmærksom på træernes gavnlige betydning.

Plant træer i haven

I Slagelse Kommune har man fokus på at bevare og plante flere træer i parker og byrum. En indsats der blandt andet er forankret i kommunens bæredygtighedsstrategi, som blandt andet har fokus på træernes betydning. Men borgerne kan også gøre en forskel i deres egen have.

- Træerne, som skal hjælpe os både nu og i fremtiden, skal plantes i dag, så de har tid til at vokse sig store. Derfor vil vi gerne sætte fokus på træernes betydning, så folk måske overvejer, om de har plads til et træ i haven, og virksomhedsejere overvejer om, der er plads til et ekstra træ eller to på græsplænen udenfor kontoret, siger næstformand for Klima- og Miljøudvalget Anders Koefoed (V).

Rønnetræet er valgt, fordi det er en træart, som der er plads til i de fleste private haver, og samtidig er det et hjemmehørende træ, som også er til gavn for biodiversiteten. De 1.000 rønnetræer bliver uddelt på Nytorv i Slagelse fredag den 3. maj kl. 15. Træerne er ca. 80 centimeter høje og leveres i en pose, så man kan tage det med hjem. Med træerne følger også en plantevejledning. Træerne bliver uddelt efter først til mølle.

Flere oplysninger

 • Formand for Klima- og Miljøudvalget Jørgen Grüner (F)
  Tlf. 92 43 82 28


 • Næstformand for Klima- og Miljøudvalget Anders Koefoed
  Tlf. 20 78 60 68 (V)


 • Projektleder for biodiversitet Nikolaj Brandt
  Tlf.  23 69 96 28


 • Grøn driftsplanlægger Mario Heuser
  Telefon 20 46 35 86