Spring til...

Årets broløb bliver en kæmpe pandekagefest med politisk opbakning

I år er det 25 år siden, at Storebæltsbroen blev indviet. Det fejrer Slagelse Kommune i samarbejde med Broløbet ved at være vært for Danmarks største pandekagefest, når Slagelse Byråd og Broløbet deler 13.000 lækre pandekager ud til de seje løbere til Broløbet.

Der venter løberne en lækker gevinst, når de har gennemført Broløbet den 10. juni. Udover den flotte løbetur kan de nemlig også glæde sig til at sætte tænderne i pandekager i målområdet. Faktisk en hel masse pandekager – 13.000 for at være præcis.

21 kilometer med pandekager i udsigt

I år går turen fra Knudshoved ved Nyborg på Fyn til Korsør, og løbet svarer til et halvmaraton, nemlig 21,097 km. Starten går kl. 16.30.

- Vi vil gerne forkæle løberne og give dem noget at styrke sig på efter den lange løbetur. Derfor har vi allieret os med Jensen Pancakes, som bager 13.000 pandekager, og dem deler vi så ud ved målstregen. Sammen med de mange frivillige og de involverede virksomheder vil vi gerne være med til at give løberne en rigtig god oplevelse. Vi regner med, at det bliver Danmarks største pandekagefest. En stor tak til alle som er med til at gøre Broløbet til en festdag. Vi håber på godt vejr og medvind, siger Knud Vincents, Borgmester i Slagelse Kommune (V).

Byrådsmedlemmerne er dog ikke alene om at dele pandekager ud. I alt hjælper mere end 20 foreninger til på dagen.

1.500 kilo pandekager

Jensens Pancakes fra Korsør står for at udlevere de 13.000 pandekager, som bliver fyldt med syltetøj og sukker, så energidepoterne kan fyldes op igen.

De mange pandekager vejer tilsammen 1.500 kilo. Dertil kommer 500 kilo syltetøj og 200 kilo sukker foruden fem industriovne til at holde pandekagerne varme.

Det er store mængder, men der er også mange munde at mætte. Når der kommer flest løberne i mål, vil 300 til 400 løbere komme i mål pr. minut.  

Fejrer Storebæltsbroens 25-års fødselsdag

Storebæltsbroen fylder 25 år onsdag den 14. juni, og det markeres med en fødselsdagsudgave af Broløbet.

- Broen har haft kæmpestor betydning for Slagelse Kommune, for eksempel er kommunens logo jo selve broen, så selvfølgelig vil byrådet gerne være med til at fejre fødselsdagen. Vi er stolte over at så stor en idrætsbegivenhed, som Broløbet er, endnu en gang holdes i vores kommune. Løbet blev jo udsolgt for længst, så det er et tilløbsstykke for alle fra nær og fjern. Det er ikke hverdagskost, at man kan løbe over en af verdens største broer. Man kan være stolt af sig selv over at gennemføre, uanset om man bliver nummer 1 eller 10.000, fortæller Nicki Ottevig (V) fra Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget i Slagelse Kommune.

Det allerførste broløb var i 1997, hvor vestbroen, også kendt som lavbroen, stod i færdig og var klar til togtrafik. I 1998 var Broløbet så med til at indvie hele Storebæltsbroen, og er løberne med til at fejre hele Danmarks bros 25-års fødselsdag. Siden det første broløb har omkring 83.000 løbere gennemført løbet.

Det er i år niende gang, at Broløbet afholdes og ud af de 10.600 løber kommer cirka 1.000 fra Slagelse Kommune.

Udover pandekagerne venter der løberne en masse andre aktiviteter i målområdet, hvor der er mulighed for at høre livemusik og få øl og chips, så depoterne virkelig kan blive fyldt op, inden turen går hjem med forhåbentlig en oplevelse rigere i maven og måske lidt ømhed i benene.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester Knud Vincents
    20 45 97 98
  • Nicki Ottevig, medlem af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
    24 92 59 18