Spring til...

Byrådet har vedtaget ændringer på skoleområdet

Der skal spares store beløb på alle kommunens områder herunder også på skoleområdet. Byrådet vedtog på et ekstraordinært møde den 23. januar en række ændringer på skoleområdet herunder lukning af skoler og nye skoledistrikter.

23. januar holdt Byrådet ekstraordinært møde. På mødet blev det bl.a. besluttet at nedlægge Tårnborg Skole, Flakkebjerg Skole, Skælskør Skole, Boeslunde Skole og Eggeslevmagle Skole. Samtidig besluttede Byrådet, at der skal oprettes en ny skole på Eggeslevmagle Skoles matrikel.

Det betyder:

  • Eleverne fra Flakkebjerg Skole tilknyttes Dalmose Skole
  • Eleverne fra Tårnborg Skole tilknyttes Vemmelev Skole og Broskolen
  • Eleverne fra Skælskør Skole, Boeslunde Skole og Eggeslevmagle Skole tilknyttes en ny samlet skole, der geografisk placeres, hvor Eggeslevmagle Skole ligger i dag

Nedlæggelsen af skoler vil have virkning fra august 2023

Nye skoledistrikter

Byrådet besluttede også at ændre skoledistrikterne for at optimere driften. Ændringerne gælder fra skoleåret 2023/24 og betyder, at der vil være en grænse for, hvor mange børn, der kan optages efter frit skolevalg i 0. klasse, ligesom der er for øvrige klassetrin. Det vil betyde, hvis man fravælger sin distriktsskole, er man ikke garanteret en plads på den skole, som man ønsker i stedet.
De nye distrikter gælder kun i forhold til kommende elever, som skal starte i skole. Elever som i dag allerede går på skoler, som ikke er deres distriktsskole, bliver ikke påvirket af ændringerne. De fortsætter på den skole, som de går på i dag, medmindre deres nuværende skole lukker, så de skal overflyttes til en anden skole.

Læs referatet eller gense byrådsmødet

Du kan læse referatet fra Byrådets ekstraordinære møde. Du kan også gense Byrådsmødet.

Følg med i ændringerne på skoleområdet

Der vil være en del ændringer på skoleområdet i 2023, som vil få betydning for elever, forældre og medarbejdere. Vi har samlet en række spørgsmål og svar her på hjemmesiden, som du kan følge med i.