Spring til...

Fonden Danske Veteranhjem indleder dialog om et veteranhjem i Slagelse

Et nyt veteranhjem er på vej til Slagelse. Det oplyser forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Fonden Danske Veteranhjem kan nu gå i dialog med Slagelse Kommune om muligheden for at etablere et veteranhjem i Slagelse. Det har forsvarsminister Troels Lund Poulsen sammen med forsvarsforligskredsen besluttet torsdag. Der er allerede veteranhjem i Fredericia, Odense, Aarhus, Aalborg og København, og veteranhjemmet i Slagelse det sjette af slagsen.

- Med det nye og sjette danske veteranhjem får veteraner og deres pårørende på Sjælland uden for Hovedstaden nu også adgang til Fonden Danske Veteranhjems mange tilbud om støtte og aktiviteter. Jeg ser frem til at følge Slagelse Kommune og Fonden Danske Veteranhjems dialog om muligheden for at få veteranhjemmet oprettet, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Borgmester Knud Vincents (V) i Slagelse Kommune hilser nyheden meget velkommen.

- Jeg ser frem til dialogen med Fonden Danske Veteranhjem, og jeg er sikker på, at vi sammen finder et ideelt sted til det kommende veteranhjem her i Slagelse, siger han.

Det er Fonden Danske Veteranhjem, som driver veteranhjemmene.

Forsvarsministeriet yder et årligt tilskud til drift og aflønning på 6,2 mio. kr. af fem veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem. På finansloven for 2024 er der afsat 5 mio. kr. til etablering af et nyt veteranhjem i Region Sjælland, som altså kommer til at ligge i Slagelse Kommune.

Læs mere på Forsvarsministeriets hjemmeside:

Fonden Danske Veteranhjem indleder dialog om et veteranhjem i Slagelse