Spring til...

Hvem har fortjent 10.000 kr. for en særlig indsats for mennesker med handicap?

Kender du en, som gør noget særligt for mennesker med handicap, så er der nu mulighed for at indstille kandidater til årets handicap-pris. Prisen er på 10.000 kr. og i år kan alle initiativer, som gavner mennesker med handicap, indstilles

Normalt sætter handicapprisen fokus på et tema, når Handicaprådet en gang om året uddeler prisen til en privatperson, forening eller en virksomhed, som har gjort en forskel for mennesker med handicap. Sådan bliver det ikke år. Handicaprådet har besluttet, at der ikke skal være et konkret tema for prisen i år. Derfor kan et bredt spekter af initiativer komme i betragtning til årets pris. Det vigtigste er, at det har gjort en forskel for mennesker med handicap.

- Der er mange måder, at man kan gøre en forskel for mennesker med handicap. Derfor vil vi gerne åbne op, så alle initiativer, som er med til at løfte livskvaliteten for mennesker med handicap, kan komme i betragtning til prisen. Vi håber, at det kan brede udvalget af indstillede ud og på den måde sikre, at flere kan komme i betragtning til prisen, siger formand for handicaprådet Ole J. Andersen.

Prisen er blevet uddelt siden 2009 og er på 10.000 kr. Den uddeles en gang om året af Handicaprådet. Sidste år var temaet fællesskaber, og her var det Sørbymagle Idrætsforening, som fik prisen for deres arbejde med at gøre plads til handicappede i idrætsklubben. Selv om der ikke er et tema i år, så opfordrer Handicaprådet alle, som kender en, de mener kunne være værdig til prisen, til at komme med en indstilling, hvis de har kendskab til en forening, virksomhed eller privatperson, som har gjort sig fortjent til prisen.

- Vi tror, at der er mange derude, som gør en indsats for mennesker med handicap, men som ikke er opmærksom på prisen. De initiativer vil vi gerne have frem i lyset, og derfor håber vi også, at det bliver lettere for arbejdsgivere, foreninger og privatperson at komme med bud på, hvem der fortjener at blive hyldet i år, siger Jørgen Andersen (A), næstformand i Handicaprådet.

Interesserede kan indstille kandidater årets handicappris frem til 1. november ved at sende en mail med en kort begrundelse for nomineringen og gerne et billede af den eller de nominerede. Mailen skal sendes til udviklingskonsulent Anders Jensen, Slagelse Kommune, på andje@slagelse.dk

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 • Formand for Handicaprådet Ole J. Andersen
  26 20 60 32
 • Næstformand i Handicaprådet Jørgen Andersen
  23 49 04 30

Fakta om Handicapprisen

Man kan komme i betragtning til prisen for:

 • At have skabt forhold, der kan bidrage til en forøget livskvalitet hos handicappede
 • At have skabt mulighed for at handicappede kan deltage på lige fod med øvrige borgere
 • At have skabt arbejdspladser for handicappede
 • At have skabt aktiviteter og udfoldelsesmuligheder for handicappede
 • At have forbedret handicaptilgængeligheden i kommunen
 • At have bidraget til større almen viden om handicappedes forhold

At have bidraget til en større grad af inkludering af handicappede i det offentlige rum