Spring til...

Hvem skal have årets landdistriktspris?

Den 22. november bliver landdistriktsprisen Årets Landdistriktsindsats uddelt. Men allerede nu efterspørger dommerkomiteen projekter og indsatser, som har gjort sig fortjent til at blive nomineret i år

De lokale ildsjæle løfter en stor opgave i landdistrikterne. Det er dem, som får meget til at ske, og det er dem, som er initiativtager til mange aktiviteter. Men hvilke indsatser og projekter har gjort sig fortjent til at modtage landdistriktsprisen Årets Landdistriktsindsats i år? Det spørger dommerkomitéen om, og allerede nu beder de folk om, at komme med bud på projekter og indsatser, som fortjener at blive nomineret.

- Vi ved, at der er rigtig mange spændende projekter, som lokale ildsjæle i fællesskab står bag i landdistrikterne. De er med til at gøre vores kommune bedre, og dem vil vi gerne sætte fokus på med prisen. Derfor håber jeg, at vi får mange bud på nominerede, så det bliver svært for os at vælge en vinder, siger næstformand for Teknik-, Plan-, og Landdistriktsudvalget og medlem af dommerkomiteen Poul Bek-Pedersen (B).

Prisen kan gives til projekter eller indsatser, som gør en forskel og bidrager til udviklingen af landdistrikterne i Slagelse Kommune. Det vil sige, at aktiviteten skal være foregået udenfor Slagelse, Korsør eller Skælskør og samtidig er det også et krav, at flere ildsjæle har været med i projektet. Sidste år var det Agersø Idrætsforening, som vandt prisen.

- Vi hædrede Agersø Idrætsforening sidste år, fordi de er rigtig gode til at lave aktiviteter, som skaber fællesskaber, og på den måde er de med til at gøre et af vores landdistrikter til et bedre sted at bo. Man kan gøre vores landdistrikter bedre at bo i på mange måder og med mange forskellige typer af projekter. Derfor håber jeg også, at vi får mange forskellige forslag til nominerede, siger Anne Bjergvang (A), medlem af Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget og medlem af dommerkomiteen.

Forslag til nominerede til prisen i år kan sendes til landdistriktsudvikling@slagelse.dk senest den 25. oktober. Send en beskrivelse af projektet sammen med billeder, som illustrerer det indstillede projekt eller de personer, som er indstillet. Vinderen bliver afsløret på den årlige Landdistriktskonference, som i år afholdes den 22. november.

Fakta om Årets Landdistriktsindsats

Landdistriktsprisen uddeles en gang om året og består af 10.000 kr., en indgraveret messingplade og et træ til udplantning.

For at blive indstillet til prisen skal projektet/indsatsen:

  • Være foregået udenfor Korsør, Skælskør eller Slagelse
  • Være gennemført af en gruppe på minimum to eller flere
  • Afspejle viljen og evnen til at forbedre vilkårene i landdistrikterne
  • Virke som inspiration og fremstå som eksempel til efterfølgelse i andre sammenhænge i kommunen.