Spring til...

Inddragelsesproces skydes i gang med borgermøde

Den 29. februar bliver inddragelsesprocessen om en ny højvandssikring af Skælskør skudt i gang, når Slagelse Kommune inviterer til borgermøde på Skælskør Bibliotek. Inddragelsesprocessen skal munde ud i en række anbefalinger til, hvordan højvandssikringen kan passes ind i Skælskørs bymiljø.

OPDATERING DEN 21. FEBRUAR

På grund af stor interesse for at deltage i borgermødet er mødet flyttet fra Skælskør Bibliotek til Kobæk Strand Hotel og Konference samme dato og tidspunkt

----

Sidste år besluttede Klima- og Miljøudvalget at stoppe arbejdet for at etablere en sluse ved Slagternæse, efter at en forundersøgelse viste, at det ikke vil kunne gennemføres indenfor lovens rammer, fordi slusen ville komme til at ligge i et område med beskyttet natur. Det er baggrunden for, at arbejdet med en landbaseret højvandssikring i Skælskør nu bliver skudt i gang. Det sker med et borgermøde torsdag den 29. februar kl. 17.30 – 19.30 på Skælskør Bibliotek.

- Der er mange, som frygter, at en landbaseret højvandssikring vil blive en skæmmende betonmur, som ikke vil passe ind i Skælskørs bymiljø. Men kan vi i stedet bruge byens identitet med keramik og kunst til at forme højvandssikringen? Er det noget andet, vi skal lægge vægt på? Det vil vi gerne have input til, og derfor genstarter vi nu idéprocessen, ved at spørge borgerne. Vi har brug for borgernes input, så vi ender med et projekt, som også passer til byens identitet, siger formand for Klima- og Miljøudvalget Jørgen Grüner (F).

Inddragelsesprocessen indbefatter også to workshops, og meningen er, at den skal løbe frem til sommeren, hvor den skal munde ud i et idekatalog og en række anbefalinger til udviklingen af højvandssikringen.   

- Vi står over for klimaforandringer, som gør Skælskør mere udsat for oversvømmelser. Derfor er der brug for en højvandssikring af Skælskør, men vi vil gerne have en dialog om, hvordan vi inddrager byens identitet i udviklingen af højvandssikringen. Derfor håber jeg, at så mange som muligt møder op til borgermødet, så vi kan få så mange ideer på bordet som muligt, siger Anders Koefoed (V), næstformand i Klima- og Miljøudvalget.  

Tilmelding

Alle interesserede er velkomne, men af hensyn til plads og forplejning kræver det tilmelding via

slagelse.dk/HoejvandSkaelskoer

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Klima- og Miljøudvalget Jørgen Grüner
    Tlf.: 92 43 82 28

  • Næstformand i Klima- og Miljøudvalget Anders Koefoed
    Tlf.: 20 78 60 68