Spring til...

Milliontilskud skal give flere børn og unge god tandsundhed

Vi har søgt Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til udvidelse af kapaciteten i den kommunale børne- og ungdomstandpleje.

Slagelse Kommune har søgt Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til udvidelse af kapaciteten i den kommunale børne- og ungdomstandpleje og har netop fået tilsagn om 6.6 mio. kr.

Mange unge stopper med at gå til tandlægen, når de fylder 18 år og ikke længere kan benytte den gratis kommunale tandpleje. Reglerne på området blev derfor i 2022 med finanslovsaftalen ændret, så tilbuddet gælder til og med, man fylder 21 år. Ordningen udvides med én årgang om året fra 2022 til 2025.

For Slagelse Kommune betyder udvidelsen af ordningen, at der på sigt vil være omkring 4.000 flere unge end tidligere, som kan benytte den gratis kommunale tandpleje. Dermed vil 18.500 børn og unge i fremtiden kunne benytte den kommunale tandpleje. Det kræver større kapacitet, og derfor har Slagelse Kommune søgt Indenrigs- og Sundhedsministeriets anlægspulje og netop fået tilsagn om støtte til at udvide børne- og ungdomstandplejen.

Tidlig indsats hele livet og lige muligheder

- Vi er meget glade for støtten fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet og ikke mindst udvidelsen af børne- og ungdomstandpleje til flere aldersgrupper. Med støtten får vi mulighed for at udbygge vores tandpleje, så vi kan tilbyde de unge regelmæssig tandpleje, så de bevarer og kan fortsætte en god tandsundhed ind i voksenlivet. Det er også i tråd med vores Sundhedspolitik, hvor to af fokusområderne er tidlig indsats hele livet og lige muligheder, siger formand for Sundhedsudvalget Nikolaj Bjørk Christensen. (V)

Let og naturligt at træffe det sunde valg

- Det gode liv og de sunde vaner grundlægges i barndommen, og her har børne- og ungdomstandplejen en vigtig rolle. Vi ser i Sundhedsudvalget frem til, at vi med støtte fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet kan udvide kapaciteten i gode rammer, som gør det let og naturligt for unge at træffe det sunde valg, siger næstformand i Sundhedsudvalget Troels Christensen (C)

Det konkrete projekt omfatter en samling og udvidelse af kommunens tandklinikker. Klinikken på Baggesenskolen i Korsør udvides med flere behandlingsrum, og der etableres en ny, større klinik ved Æblehaven i Slagelse. Det samlede projekt er prissat til 20,6 mio. kr., som udover det statslige tilskud finansieres af kommunale midler. Projektet startede i efteråret 2023 og forventes afsluttet i sommeren 2025.

Flere oplysninger

  • Formand for Sundhedsudvalget Nikolaj Bjørk Christensen
    Tlf. 24 40 57 42
    Mail: nikobjo@slagelse.dk


  • Næstformand i Sundhedsudvalget Troels Christensen
    51 64 81 04
    Mail troec@slagelse.dk