Spring til...

Slagelse er blevet en del af Solsikkeprogrammet

Solsikkesnoren, som markerer et usynligt handicap, kan hentes gratis på Bibliotekerne fra den 6. februar.

Hvis man har et usynligt handicap eller en diagnose, kan man have brug for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp fra omverdenen. Derfor har Slagelse Kommune tilsluttet sig Solsikkeprogrammet for at skabe større forståelse for mennesker med et skjult handicap. Solsikkesnoren, som markerer et usynligt handicap, kan hentes gratis på Bibliotekerne fra den 6. februar.

Solsikkeprogrammet sigter mod at øge opmærksomheden omkring usynlige handicaps og gøre dem synlige. Bærer man en solsikkesnor om halsen, er man med til at signalere, at man har en form for usynligt handicap, som kan gøre ens hverdag mere krævende, og som derfor kræver større forståelse fra omverdenen. Ofte vil man have glæde af at blive mødt med mere tålmodighed, forståelse eller ekstra hjælp.

Slagelse Kommune har tilsluttet sig solsikkeprogrammet for at støtte op om og udbrede forståelsen af, hvordan man kan hjælpe borgere med et ikke synligt handicap.

- Vi vil meget gerne være med til at skabe større forståelse og tryghed for mennesker, som lever med et usynligt handicap. Det er vigtigt, at der bliver sat fokus på alle handicap, både de synlige og de usynlige. Ved at være en del af Solsikkeprogrammet er vi som kommune med til at bakke op om, hvordan vi bedst tager hensyn til hinanden, så alle får en god oplevelse, er trygge og bliver mødt med forståelse i samfundet, siger medlem af Socialudvalget Christopher Trung (C)

Solsikkesnoren uddeles flere steder i kommunen

Solsikkesnoren deles gratis ud til alle borgere med et usynligt handicap på Biblioteker i Slagelse, Korsør og Skælskør. Man skal ikke opfylde særlige krav for at få udleveret en Solsikkesnor, og man skal ikke kunne dokumentere sit handicap for at få den udleveret. Snorene kan også fås på flere apoteker, banker, i detailhandlen mv.

- Jeg er rigtig glad for, at vi i Slagelse Kommune også har tilsluttet os Solsikkeprogrammet. Fordi man ikke kan se et handicap, så betyder det ikke, at det ikke er der. Jeg håber, at flere vil opleve, at vores kommune bliver mere tilgængelig og inkluderende ved at være en del af Solsikkeprogrammet, siger medlem af Socialudvalget Anja Nielsen (V)

- Solsikkeprogrammet er ikke kun snoren, men også undervisning til kommunes ansatte i at møde mennesker med snoren. Det hjælper med til, at alle får mulighed for at deltage i samfundet på deres egne præmisser og med større forståelse fra omverdenen, siger medlem af Socialudvalget Helle Dahlsgaard (F)

Der kan være mange handicaps og diagnoser som gør, at man kan få gavn af Solsikkesnoren f.eks. angst, ADHD, hørehandicaps, ordblindhed, demens og meget andet. Mere information om Solsikkeprogrammet kan ses på hdsunflower.com/dk, hvor der også er en oversigt over, hvor solsikkesnore kan hentes i hele landet.


Flere oplysninger