Spring til...

Kultur

Få kulturen ind under huden og se, hvordan du og din familie kan få en oplevelsesrig dag på Vikingeborgen Trelleborg, fæstningsværker, herregårde og meget andet

Vi hjælper dig til oplevelser

Vi understøtter kulturlivet i kommunen og videreudvikler vores kulturinstitutioner. Det gør vi bl.a. ved, at have et tæt samarbejde med vores mange kulturinstitutioner, de frivillige foreninger og kollegaerne i Kommunale Ejendomme og Entreprenørafdelingen.

Gå på opdagelse i et udpluk af vores mange kulturelle muligheder - og få en på opleveren.

Oplev vikingerne

Mærk vikingetiden helt tæt på og få spændende oplevelser. Besøg Vikingeborgen Trelleborg eller følg én af vores ruter og gå i vikingernes fodspor. 

Prøv fx kræfter med vikingeaktiviteter på Trelleborg, læs runestenenes mystiske indskrift i Gørlev, lær om vikingetidens gudeverden på Formidlingscenter Fugledegård eller se de mange fund fra Tissø i Kalundborg på museet. 

Oplev mere om Vikingeborgen Trelleborg og find kontakt, åbningstider og priser

Oplev kulturarven

Besøg de mange historiske bygninger, herregårde, købstæder og havne som vores kommune byder på.

Herregårde, fæstningsværker, havne, hele byer og en masse andre steder har sat deres præg på kommunens udvikling og omgivelser gennem tiden. Fortiden gør os bedre i stand til at forstå nutiden og giver os noget at styre efter.

Lær mere om vores mangfoldige kulturarv og find din kulturoplevelse

Oplev mulighederne på bibliotekerne

Du kan sammen med vores litterære kollegaer på bibliotekerne, få hjælp til at finde bøger, musik, spil eller måske en lydbog til turen.

Du kan også komme forbi og læse dagens avis, få hjælp i lektiecaféen, bruge vores computere eller deltage i læse- og filmklubber, musikarrangementer, udstillinger og legestuer.

Besøg vores biblioteker og dyk ned i verden af informationer, viden og underholdning

Du kan prøve mere end 100 af fortidens lege, spil og idrætter fra hele Europa, i vores legepark. Udover sjov og hygge stifter du samtidig bekendtskab med tusinder af års legekultur. Så find vores hjemmeside og planlæg dine oplevelser hos os.
Alle os "legebørn" ude i Gerlev legepark

Oplev kultur i børne- og ungehøjde

Mød, eller vær selv, en del af kulturen som barn eller ung.

Du kan fx udvikle dine musiske evner på musikskolen, dine kreative evner på billedskolen eller lave en scene på teatret.

Gå til kulturtilbud for børn og unge

Oplev lokalhistorien

Et lokalarkiv er lokalsamfundets fælles hukommelse.

Arkiverne rummer en guldgrube af oplysninger om lokalområdet; de mennesker der boede der, om områdets erhverv, foreninger, begivenheder, personfortællinger og meget mere historisk materiale.

Kig forbi et af vores lokalarkiver og lad os hjælpe dig med at finde det lokalhistoriske materiale, du er interesseret i.

Find og læs mere vores 3 lokalarkiver

Find andre oplevelser

Kontakt Kulturafdelingen

Telefon

23 45 14 90

Adresse

Stenstuegade 3, 1. sal, 4200 Slagelse

Skriv en besked

Send en kort besked uden personlige eller fortrolige oplysninger – så kontakter vi dig.
Send en besked

Kontakt Kulturafdelingen